ВИП имоти

Тип на имота: тристаен

тристаен софия витоша 43657 Град: София
Квартал: ВИТОША
Площ: 110 кв. м.
Цена: 155000 EUR
Посещения:

Тип на имота: къща/вила

къща-вила софия горна-баня 41071 Град: София
Квартал: ГОРНА БАНЯ
Площ: 500 кв. м.
Цена: 220000 EUR
Посещения:

София - ХИПОДРУМА

„Хиподрума“ е един от най-предпочитаните квартали за живеене в столицата. Огромните му предимства са в това, че се намира в непосредствена близост до центъра, благоустроен е добре и като един от най-зелените райони на София, е алтернатива на центъра на града. Това е стар софийски район, инфраструктурата и пътно-транспортната му мрежа е завършена. Кварталът е с централна топлофикация, което също е преимущество.
Намира се в югозападния регион на столицата. На югоизток граничи с бул. „България“, на югозапад – с ул. „Кюстендил” и кв. “Бели брези”, на запад – с бул. “Цар Борис ІІІ” и кв. “Лагера”, на североизток – с бул. “Акад. Иван Гешов”.
Жителите на “Хиподрума” могат да се възползват от отличната инфраструктура, която включва всички видове транспорт: автобусен, трамваен и тролейбусен. Осъществява се бърза и лесна връзка с центъра и с всички квартали на столицата. По ул. “Кюстендил” се движат тролеите 2 и 9, по бул. “България – трамвай № 7, по бул. “Цар Борис ІІІ” – трамваите 5 и 10. В квартала могат да се ползват автобусите 63, 64, 72, 74, 102, 204, 260, 604.
За “Хиподрума” е типично ниското тухлено строителство от края на 60-те години и от 80-те години на миналия век, а също и ЕПК-строителството. В края на 90-те години около площад “Ручей” и в близост до бул. “България” и бул. “Акад. Иван Гешов” са построени нови тухлени кооперации. Тук недовършените сгради и строителните площадки са изключение. Междублоковите пространства са много добре озеленени. В градинките с дървета, по-високи от жилищните кооперации, има детски площадки. За разлика на центъра, в квартала има възможност за паркиране. Голямо предимство за “Хиподрума” е паркът на квартала.
За доброто обслужване на населението на “Хиподрума”, което официално наброява над 10 000 жители, добринасят четирите детски градини /124 ЦДГ - на ул. “Захари Круша” 20, 80 ОДЗ “Приказна калина” – на ул. “Видлич” 2, 162 ЦДГ “Вихрогонче” – на ул. “Урвич” 12 , и Логопедическата детска градина “Венелин Иванов” – на ул. “Урвич” 14/, като и 51-во Средно общообразователно училище “Елисавета Багряна” – на ул. “Софийски герой” 28.
На територията на квартала са разположени Културният център “Красно село” и Ритуалната зала “Красно село”, която е с възможности да посрещне сватбени групи от над 300 човека. В “Хиподрума” се намира църквата “Св. Успение Богородично”.
В непосредствена близост са университетските болници на Медицинска академия, Военномедицинска академия, Центърът по хигиена, а на ул. “Урвич” № 13 се намира МБАЛ “Св. Ив. Рилски” – клиника по ревматология.
Кварталът е богато снабден с търговски обекти: на ул. “Софийски герой” № 4 има магазин на хипермаркета “Билла”, наблизо са пазарите “Иван Вазов” и “Красно село”.
На бул. “Цар Борис ІІІ” № 41 се намира четиризвездният хотел “Форум”, който разполага с луксозен SPA-център.
В услуга на жителите на района са намиращите се в близост стадион “Раковски”, конната база “Хан Аспарух” и спортният комплекс със зимна пързалка “Славия”.

Имот на деняСлучаен имот

Тип на имота: магазин

магазин софия гео-милев Град: София
Квартал: ГЕО МИЛЕВ 4
Площ: 33 кв. м.
Цена: 22900 EUR